Friday 13 January 2012

Σκέψεις

Εγώ Βιοχημεία έχω σπουδάσει, και αφού η χώρα μου βρέθηκε σε οικονομικό αδιέξοδο, σκέφτηκα, ότι αφού έχουμε τόσους οικονομικούς «φωστήρες» στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, θα βρουν τρόπο να φτιάξουν τα πράγματα.
Τι έκαναν λοιπόν όλοι αυτοί οι «φωστήρες» με την εμπεριστατωμένη άποψη και τους τόνους χαρτί σε πτυχία.
Είπαν να μειωθεί το ελληνικό χρέος, και έπραξαν:

Αύξησαν τα τέλη κυκλοφορίας για να αυξηθούν τα έσοδα του κράτους. Οι Έλληνες κατέθεσαν πινακίδες σωρηδών. Τα έσοδα μειώθηκαν, οι πωλήσεις αυτοκινήτων έπεσαν, με οτι συνεπάγετε σε θέσεις εργασίας κτλ.

Αύξησαν την φορολογία στα καύσιμα και στο πετρέλαιο θέρμανσης για να αυξήσουν τα έσοδα του κράτους. Τα έσοδα μειώθηκαν γιατί έπεσε η κατανάλωση, οι μετακινήσεις μειώθηκαν, οι εκδρομές το ίδιο, η τουριστική κίνηση έπεσε. Ο κόσμος δεν μπορεί να πληρώσει ούτε τα κοινόχρηστά του.

Μείωθηκαν οι μισθοί του δημοσίου για να μειωθούν τα έξοδα του κράτους. Η αγορά πέθανε, το κράτος έχει λιγότερα έσοδα από τον ΦΠΑ, χάθηκαν θέσεις εργασίας και άρα φορολογικά έσοδα κτλ. κτλ. Δεν λέω, κάτι τερατουργήματα με τα επιδόματα και με συντάξεις στα σαράντα ήταν καλό που διορθώθηκαν.

Τώρα θέλούν να μειώσουν λέει τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα και τα δώρα. Άλλη μείωση στα φορολογικά έσοδα, ακόμα χειρότερη η αγορά.

Τα παραπάνω είναι μόνο λίγα παραδείγματα από πολλά άλλα. Μην μου πει κανείς οτι σκοπός είναι να πέσει πολυ το κόστος εργασίας και να ερθουν οι ξένοι και να δουλευουμε τζάμπα. Αυτά είναι σαχλαμάρες. Η Γερμανική βιομηχανία ανθεί με τους πιο ακριβούς μισθούς στην Ευρώπη, ενώ χώρες με μικρά μεροκάματα υπάρχουν ακόμα πολλές.

Λοιπόν, ή οι φωστήρες είναι πολύ πολύ ηλίθιοι, ή δεν ξέρω και εγώ τι κρύβετε από πίσω. Το μόνο σίγουρο είναι οτι κάποτε λέγαμε οι Αμερικάνοι φταίνε, οι Άγγλοι οι Γερμανοί ή δεν ξέρω ποιοί άλλοι. Τώρα ποιοι φταίνε? Οι χώρες χάνουν την εθνική τους κυριαρχία, ο λαός την δύναμή του. Αν και πιστεύω ότι η λαική οργη θα βγεί και θα έχουμε άσχημες εξελίξεις, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά στην Ευρώπη ολόκληρη. Αυτοί όμως που είναι πίσω από αυτά δεν θα τους αγγίξει αυτό, μάλλον θα είναι χαρούμενοι γιατί το σχέδιο θα έχει πετύχει!!

6 comments:

markos aliprantis said...

Πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουμε και εμείς.Δεν αντιδρά κανείς λές και μας έχουν αποχαυνώσει.Το φωνάζω το λέω και στο τέλος κάποιοι διαβάζουν και δεν κάνουν κανένα σχόλιο δλδ δεν τους καίγεται καρφί που λένε.

melibevias said...

Σχετικά με το..Μην μου πει κανείς οτι σκοπός είναι να πέσει πολυ το κόστος εργασίας και να ερθουν οι ξένοι και να δουλεύουμε τζάμπα.
Εγώ θα έλεγα ότι είναι και αυτός, γιατί άλλο είναι να έχουν μια μπανανία στην Ελλάδα και άλλο να την έχουν στην ακτή Ελεφαντοστού,και σχετικό έγινε και με τους αλβανούς ήταν πολύ εύκολο να μπουν μέσα(και με τα πόδια) γιατί είναι δίπλα. Είναι απορίας άξιο που ο κόσμος τα δε χετε όλα αυτά και είναι και ο λόγος που αυτοί προχωρούν ακόμα περισσότερο.

Anestis Ketsetzidis said...

Εμείς Ο λαός δυστυχώς είμαστε μάζα...

Γιώργος Κ. said...

Κάποτε πρέπει να καταλάβουμε όλοι το πόσο καλά στημένα είναι τα πιόνια στο παιχνίδι.... και δυστυχώς αυτό το παιχνίδι είναι τρομακτικό..... μπορεί να μην θέλουμε να το πιστέψουμε αλλά θα γίνει αργά ή γρήγορα......

IxNiLaTiS said...

Είναι πολύ απλά τα πράγματα για κάποιον που έχει ασχοληθεί με την ψυχολογία του όχλου.
Στόχος είναι οι πηγές φυσικού πλούτου που διαθέτουν οι μικρές χώρες. Ο Ισημερινός για παράδειγμα ήταν μιά τρις-ευτυχισμένη χώρα, μέχρι που βρέθηκε σε αυτή πετρέλαιο. Αμέσως η χώρα βρέθηκε καταχρεωμένη και η οικονομία της κατέρρευσε σε δευτερόλεπτα.

Σκοπός ήταν να μπορέσει η Αμερική να πάρει τα πετρέλαιά της έναντι πινακίου φακής. Εκεί όμως βρέθηκε ένας πατριώτης ο RaFael Korea, και ανασύνταξε την χώρα. Αλλά όμως και οι πολίτες του Ισημερινού είχαν τσαγανό! Εμείς είμαστε κουραμπιέδες και μπουχέσες.

Οι οικονομικοί φωστήρες μας, κάνουν ότι πρέπει για να μας εξαθλιώσουν ώστε στο τέλος να πουν "κοιτάξτε, δεν γίνετε διαφορετικά, πρέπει να δώσουμε τα πετρέλαια και τον χρυσό μας στου δανειστές μας για να πάψουμε να πεινάμε.

Εν τω μεταξύ οι οικονομικοί μας φωστήρες, έχουν βγάλει τα δικά τους (κλεμμένα) χρήματα στο εξωτερικό, και περιμένουν πότε επιτέλους θα γυρήσουμε στην δραχμή ...
Η δραχμή θα υποτιμηθεί στο 1/3 της αξίας της (δήθεν για να γίνουμε ανταγωνιστικοί) και μετά θα εισάγουν τα ευρώ τους μέσα στην Ελλάδα μας, μόνον που τότε θα έχουν τριπλάσια αξία!

Έτσι λοιπόν θα "δικαιωθούν" που θα έρθει πίσω το Ελληνικό χρήμα αλλά πλέον ώς "ξένο συνάλλαγμα".

Και να δεις που ο Έλληνας θα συνεχίσει να ψηφίζει όλους αυτούς που τον έφτασαν μέχρι εδώ.

IxNiLaTiS said...

http://ixnilatis33.blogspot.com/2012/01/1.html
Κοιτάξτε το βίντεο στην παραπάνω σελίδα!