Monday 31 January 2011

Φιάλη Προπανίου, Ενημέρωση

Για όσους πιθανών να ενδιαφέρονται: αγόρασα τελικά μια τετράλιτρη φιάλη βουτανίου από μαγαζί που πουλάει έιδη μπάρμπεκιου. Αυτός μού εδωσε και λαστιχακι, σφγιγκτήρες, και μειωτήρα. Τα προσάρμοσα στην φιαλη και στην πυροσφραγίδα και έγινε η δουλειά μου μια χαρά. Δεν χρειάζεται προπάνιο όπως μου είπαν στα μελισσοκομικά ειδη, και το βουτάνιο μια χαρά λειτουργεί. Το προπάνιο κυκλοφορεί μόνο σε μεγάλες φιάλες. Αυτά για όσους έχουν λίγα μελίσσια σαν και εμένα. Αν χρειάζεται κανείς περισσότερες πληροφορίες, μπορεί να μου γράψει στο e-mail μου, και θα τον βοηθήσω ευχαρίστως. Καλή εβδομάδα!

3 comments:

Τάκης Κοντούλης said...

Γιάννη, και εγώ ακριβώς τον ίδιο προβληματισμό είχα με εσένα βουτάνιο ή προπάνιο.
Μετά απο δοκιμή με το βουτάνιο (που δεν έμεινα ικανοποιημένος ως προς την θερμικότητα και την φλόγα,20 λεπτά να κάψει η πυροσφραγίδα) κατέληξα και αγόρασα 10κιλη φιάλη προπανίου (την κενή την είχα).
Η διαφορά τεράστια,με το προπάνιο έχουμε πολύ μεγαλύτερη και καλύτερη φλόγα με αποτέλεσμα να θερμένεται ομοιόμορφα και πιο γρήγορα η πυροσφραγίδα και να γράφει πιο βαθειά πάνω στο ξύλο.

evangelos naxios said...

Καλημερα,συμφωνω με τον Τακη,επισης και για παραφινοκουτι....

yannis said...

Ευχαριστώ παιδιά για τα σχόλια σας. Η αλήθεια είναι ότι θεωρώ οτι οι κυψέλες σφραγίσθηκαν καλά, ενώ περίμενα κανα δεκάλεπτο για να θερμανθεί η σφραγίδα (σε αυτό μπορεί να κάνω λάθος πάντως). Επίσης, αλήθεια ότι δεν εχω μέτρο σύγκρισης. Ωστόσο η δεκάλιτρη μπουκάλα ειναι τεράστια και θα έπιανε πολύ χώρο στην μικρή αποθήκη μου ενώ σίγουρα ειναι πιο βαριά και δύσχρηστη. Μάλλον το τι θα αποφασίσει κανείς έχει σχέση με τα μελίσσια που διαθέτει/ προτίθεται να διαθέτει.