Wednesday 4 August 2010

Τρεις Μελισσοκόμοι Συνελήφθησαν για τη Μεγάλη Φωτιά στο Μαραθόκαμπο Σάμου

Τι είναι αυτό το πράγμα φέτος!!
Δεύτερο κρούσμα όπου φαίνετε υπαίτιος της πυρκαγιάς να είναι μελισσοκόμος/οι.

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231054332



Προσοχή παιδιά, πέρα από την τεράστια καταστροφή, δυσφημίζετε και ο κλάδος. Θα μας βλέπουν με μισό μάτι όταν κρατάμε καπνιστήρι, άσε που μπορεί να έρθουν τίποτα απαγορεύσεις, και θα είναι και λογικές.

Φτιάχνουμε μια λακκούβα στο έδαφος και ρίχνουμε τυχόν αποκαΐδια τα οποία σκεπάζουμε με χώμα, και μετά τα πατάμε καλά για να σιγουρεύουμε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος αναζωπύρωσης. Ρίχνουμε και λίγο νερό από πάνω. Ωστόσο, έχω καταλάβει ότι ο μεγαλύτερος ίσως κίνδυνος υπάρχει κατά την διαδικασία που ανάβουμε το καπνιστήρι.
Για αυτό Χίλια μάτια!! Δεν υπάρχει τίποτα πιο θλιβερό από την εικόνα ενός καμένου δάσους. Μακριά από εμάς, αν και κατανοώ οτι καμιά φορά η μοίρα σου παίζει άσχημα παιχνίδια όσο προσεκτικός και αν είσαι.

Θα ήθελα να αναφέρω ωστόσο, ότι από τους καλύτερους φύλακες του δάσους είναι οι μελισσοκόμοι και δη οι επαγγελματίες. Οι μελισσοκόμοι ζούν από το δάσος κυριολεκτικά και μεταφορικά και το αγαπάνε. Ο μεγαλύτερος εφιάλτης τους είναι η φωτιά (και μετά η κλεψιά). Οι μελισσοκόμοι είναι συχνά σε αυτό και άρα μπορούν να προλάβουν/βοηθήσουν περιπτώσεις, ενώ και μόνο με την παρουσία τους μπορεί να δράσουν αποτρεπτικά για κάτι αρχιλαμόγια που ονειρεύονται οικόπεδα.

1 comment:

george said...

den pame pote sta melissia otan ehei aera .
den adiazoume to kapnistiri pote tetia epohi.
to svinoume rihnontas nero mesa kai meta to kouname ospou na paei pantou to nero.
meta afou svisei to adiazoume ston katharo dromo kai ksanarihnoume nero kai to patame ospou na imaste sigouroi.
den ta thavoume pote giati to homa diatirei ta karvouna.
pote den fevgoume katefthian.