Saturday, 21 January 2012

Περίεργα Πράγματα

Πριν λίγο γύρισα από τα μελίσσια. Είχα πάει να προσθέσω βανίλια όπου χρειάζονταν. Φέτος τα μελίσσια δεν δούλεψαν καθόλου καλά στην κουμαριά λόγω των κρύων του Νοεμβρίου κι εχουν ελάχιστο μέλι μέσα.

Γενικά τα μελίσσια ήταν σε ικανοποιητική κατάσταση, εκτός από ένα. Ένα λοιπόν είχε χαθεί. Ο πλυθυσμός ήταν χυμένος στην σήτα της βάσης. Μάλιστα ήταν αρκετός έως πολύς. Οι κηρήθρες είχαν αρκετή γύρη, και σχεδόν καθόλου μέλι. Σε κάποιες κηρήθρες είχαν αποθηκεύσει αρκετή βανίλια. Επάνω στα πλαίσια υπήρχε ένα σχεδόν γεμάτο δίκιλο βανίλια και μια άλλη συσκευασία, όπου είχαν φάει την μισή. Γενικά βάζω ένα δίκιλο βανίλια και όταν την φάνε προσθέτω άλλη στην επόμενη επίσκεψη. Σε αυτό το μελίσσι θυμάμαι ότι είχα προσθέσει και δεύτερο δίκιλο γιατί είχα δει οτι είχε πολύ λίγα απόθέματα μελιού.

Από τι πέθανε το μελίσσι? Γύρη είχε, βανίλια υπεραρκετή. Από το κρύο? Δεν το πιστεύω, ο πληθυσμός ήταν αρκετός, και είχα βγάλει και 3, 4 πλαίσια για να είναι πιο μαζεμένος. Δηλητηρίαση? Πιθανόν. Αλλά μόνο αυτό και όχι τα άλλα? Και από τί τέτοια εποχή? Παρεπιμπτόντως τα μελίσσια έχουν πολλά πτώματα μπροστά στις πόρτες . Αυτό από την μια ειναι φυσιολογικό, από την αλλά πρέπει να έχει σχέση με το ότι δεν ανανέωσαν πολύ πληθυσμό το φθινόπωρο.

Τι φταίει λοιπόν. Λίγο μυστήριο το πράγμα. Ίσως φταίει οτι δεν είχε μέλι, και η βανίλια εμπορίου δεν μπορεί να συντηρήσει από μόνη της την μέλισσα. Από περσι είχα κατι υποψίες και όσο πάει μεγαλώνουν ότι η τροφή αυτή (τουλάχιστον από εκεί που αγοράζω) δεν είναι καλή.
Έχει δεί κανείς κάτι παρόμοιο?

Friday, 13 January 2012

Σκέψεις

Εγώ Βιοχημεία έχω σπουδάσει, και αφού η χώρα μου βρέθηκε σε οικονομικό αδιέξοδο, σκέφτηκα, ότι αφού έχουμε τόσους οικονομικούς «φωστήρες» στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, θα βρουν τρόπο να φτιάξουν τα πράγματα.
Τι έκαναν λοιπόν όλοι αυτοί οι «φωστήρες» με την εμπεριστατωμένη άποψη και τους τόνους χαρτί σε πτυχία.
Είπαν να μειωθεί το ελληνικό χρέος, και έπραξαν:

Αύξησαν τα τέλη κυκλοφορίας για να αυξηθούν τα έσοδα του κράτους. Οι Έλληνες κατέθεσαν πινακίδες σωρηδών. Τα έσοδα μειώθηκαν, οι πωλήσεις αυτοκινήτων έπεσαν, με οτι συνεπάγετε σε θέσεις εργασίας κτλ.

Αύξησαν την φορολογία στα καύσιμα και στο πετρέλαιο θέρμανσης για να αυξήσουν τα έσοδα του κράτους. Τα έσοδα μειώθηκαν γιατί έπεσε η κατανάλωση, οι μετακινήσεις μειώθηκαν, οι εκδρομές το ίδιο, η τουριστική κίνηση έπεσε. Ο κόσμος δεν μπορεί να πληρώσει ούτε τα κοινόχρηστά του.

Μείωθηκαν οι μισθοί του δημοσίου για να μειωθούν τα έξοδα του κράτους. Η αγορά πέθανε, το κράτος έχει λιγότερα έσοδα από τον ΦΠΑ, χάθηκαν θέσεις εργασίας και άρα φορολογικά έσοδα κτλ. κτλ. Δεν λέω, κάτι τερατουργήματα με τα επιδόματα και με συντάξεις στα σαράντα ήταν καλό που διορθώθηκαν.

Τώρα θέλούν να μειώσουν λέει τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα και τα δώρα. Άλλη μείωση στα φορολογικά έσοδα, ακόμα χειρότερη η αγορά.

Τα παραπάνω είναι μόνο λίγα παραδείγματα από πολλά άλλα. Μην μου πει κανείς οτι σκοπός είναι να πέσει πολυ το κόστος εργασίας και να ερθουν οι ξένοι και να δουλευουμε τζάμπα. Αυτά είναι σαχλαμάρες. Η Γερμανική βιομηχανία ανθεί με τους πιο ακριβούς μισθούς στην Ευρώπη, ενώ χώρες με μικρά μεροκάματα υπάρχουν ακόμα πολλές.

Λοιπόν, ή οι φωστήρες είναι πολύ πολύ ηλίθιοι, ή δεν ξέρω και εγώ τι κρύβετε από πίσω. Το μόνο σίγουρο είναι οτι κάποτε λέγαμε οι Αμερικάνοι φταίνε, οι Άγγλοι οι Γερμανοί ή δεν ξέρω ποιοί άλλοι. Τώρα ποιοι φταίνε? Οι χώρες χάνουν την εθνική τους κυριαρχία, ο λαός την δύναμή του. Αν και πιστεύω ότι η λαική οργη θα βγεί και θα έχουμε άσχημες εξελίξεις, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά στην Ευρώπη ολόκληρη. Αυτοί όμως που είναι πίσω από αυτά δεν θα τους αγγίξει αυτό, μάλλον θα είναι χαρούμενοι γιατί το σχέδιο θα έχει πετύχει!!